✨ Harry Potter má vážnu konkurenciu – Petra Granta!

Harry Potter pre dospelých či ironická verzia obľúbeného čarodejníka – aj tieto prívlastky má Peter Grant, ktorý je hlavnou postavou knižnej fantasy série spisovateľa Bena Aaronovitcha.

Ak ti Harry Potter prirástol k srdcu (tak ako Gorile) a hľadáš knižného hrdinu, s ktorým by si prežil nové čarodejnícke výzvy a dobrodružstvá, zoznám sa s Petrom Grantom. Avšak máme pre teba upozornenie – nečakaj hrdinu, s ktorým sa prenesieš do magického Rokfortu.

Peter Grant je členom Metropolitnej polície, prácu miluje nadovšetko, no jeho prejav je plný sarkazmu a irónie. Keď bol prizvaný na vyšetrovanie vraždy, vôbec mu neprišlo divné, že ako svedka vypočúva výrečného ducha.  Znepokojenie kolegov s jeho praktikami sa dostali až k tajomnému vrchnému inšpektorovi Nightingaleovi, ktorý neveril, že nájde svojho nasledovníka. Kto mohol tušiť, že londýnska polícia má niečo ako zvláštny oddiel pre magické zločiny? Schopnosti Petra, o ktorých sám nevedel, sa podpísali pod to, že sa stal prvým čarodejníckym učňom za posledných päťdesiat rokov.

Petrov život naberie šialené tempo, ktoré však musí ustáť, pretože práve od neho závisí nastavanie rovnováhy medzi svetským a čarodejníckym svetom. Ako Peter spoznáva svet mágie, musí vyšetrovať kriminálne zločiny, ktoré majú jedno spoločné – páchatelia nepochádzajú zo sveta živých…  

Britská urban fantasy, ktorá začína prvým dielom Rieky Londýna si získala fanúšikov po celom svete a nie je sa čomu diviť. Čítať neuveriteľné dobrodružstvá nekonvenčného policajta, ktorý si nedáva servítku pred ústa, vás všetkých presvedčia o tom, že Peter Grant je práve tým knižným hrdinom, s ktorým sa chcete podeliť o každú minútu vášho voľného času.

⭐ Kniha Rieky Londýna  vychádza vo vydavateľstve Slovart a za zvýhodnenú cenu ju nájdeš na e-shope Gorila.sk alebo na tomto odkaze.