🏆 Knižná hitparáda: TOP knihy za mesiac máj

Ako vyzeral knižný máj na Gorile? Zaujímavo hravo až detektívne! Aj tento mesiac si môžeš pozrieť zoznam 10 najpredávanejších kníh, ktorý ťa tentokrát prekvapí prvým miestom. A možno aj nie 😉

Gorila pre vás pripravila rebríček TOP KNÍH, ktorý je zostavený na základe predajnosti za mesiac máj 2020.

1.David Šimurka a kol.: Hovor ako hovorca

Pravidelným tréningom si rýchlo rozšírite svoju aktívnu slovnú zásobu v rodnom jazyku a zdokonalíte si svoje vyjadrovacie a artikulačné schopnosti. Naučíte sa rýchlejšie vymýšľať konverzačné témy v každodenných debatách alebo lepšie obhajovať svoj názor pri sporných diskusiách.

2. Vi Keeland: Nemali by sme 

Bennett Fox mi do života vstúpil v jedno nepríjemné pondelkové ráno. Meškala som v prvý deň do práce – do novej práce, o ktorú som mala teraz pre nečakanú fúziu bojovať. Na upevnení svojej pozície vo firme som pritom drela osem rokov. Kým som si sťahovala veci do nových priestorov, za stieračom som si našla pokutu za parkovanie.

3. Jorn Lier Horst: Zlo 

Rozštvrtené telo mladého dievčaťa, ktoré objaví náhodný turista v lese, neveští nič dobré. Bola totiž zavraždená rovnakým spôsobom ako obete brutálneho sériového vraha Toma Kerra. Ten však sedí už štvrtý rok vo väzení. Zabil ju azda jeho pomocník, muž, ktorého nikdy nevypátrali a ktorého novinári nazvali Ten druhý?

4. Hravé úlohy pre škôlkarov 1.

Pracovný zošit pre škôlkarov. Plný hier, zábavy, omaľovániek a cvičení, ktoré vaše dieťa zabaví na celé hodiny…

5. Hravé úlohy pre škôlkarov 2.

Druhé pokračovanie úspešného pracovného zožita pre škôlkarov, ktorý obsahuje rôzne logické hádanky, omaľovánky a iné.

6. Péter Gárdos: Ranná horúčka 

Švédsko 1945. Dvadsaťpäťročného Miklósa transportujú z koncentračného tábora Bergen-Belsen na švédsky ostrov Gotland. Potom si v rehabilitačnej nemocnici znovu vypočuje rozsudok smrti: švédsky lekár mu pre neliečenú tuberkulózu dáva šesť mesiacov života.

7. Dojčenské recepty

Aká je správna výživa pre dojča? Základom výživy malých detí je, aby boli dojčené. Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou. Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete tu vyše 200 tradičných, ale aj tzv. moderných.

8. Prvé slová 

Moja prvá knižnica obsahuje osem farebných malých leporel, ktoré sú pre každé dieťa zdrojom dôležitých informácií. Veselé obrázky dieťa motivujú spoznávať okolitý svet.

9. Andrzej Sapkowski: Zaklínač I. Posledné želanie

Geralt z Rivie, bielovlasý zaklínač, majster meča a umenia zabíjať, má v živote len jeden cieľ a obživu – zbavovať svet príšer. Odveké zaklínačské umenie chráni ľudstvo pred tými najodpornejšími stvoreniami, či už sú to mantichory, strigy alebo vlkolaky.

10. Kváskovanie. Recepty z kvásku

Kniha plná báječných jedál, ktoré už len pohľadom dokazujú, že kváskovať sa oplatí. Nájdete v nej recepty od odborníčok a aktívnych kváskových pekárok zo Slovenska i z Čiech. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí majú problémy s trávením, alergie, intolerancie, alebo vyhľadávajú kvalitu a zdravý životný štýl.