📣 E-knihy už aj na Gorile!

Veľké veci sa dejú na Gorile! Viac ako 20 000 príbehov môžeš čítať ihneď! Stačí ti len čítačka e-kníh a novinka v ponuke, e-knihy.

Počul si už o e-knihách a zaujíma ťa ako ich môžeš čítať, nakupovať alebo hlásiť problémy s e-knihou? Gorila pripravila praktické návody, aby si sa pri skúmaní eknižnej džungle nestratil.

Čo sú e-knihy? 

Elektronické knihy (e-knihy) sú ďalšou formou čítania obľúbených príbehov. V porovnaní s tlačenými knihami majú niekoľko významných odlišností a výhod, ako napríklad:

  • E-knihy sú doručované elektronicky, cez internet a prídu rýchlosťou džunglieho blesku. A to všetko bez poštovného!
  • Za elektronické knihy je možné platiť len bezhotovostne.
  • Na čítanie e-kníh je potrebné elektronické zariadenie (PC, čítačka e-kníh, tablet alebo smartfón) a softvér (program), ktorý je schopný e-knihy zobrazovať.
  • E-knihy sú výbornou alternatívou tlačených knižiek. Skvelé sú napríklad pri cestovaní – môžeš si zobrať so sebou tisíce obľúbených knižných príbehov v elektronickej podobe.

Formát e-kníh

E-knihy v ponuke Gorily sú dostupné vo viacerých formátoch. Označenie formátu, v ktorom je e-kniha dostupná, nájdeš priamo pri každej e-knihe.

  • EPUB je štandardný formát e-kníh, vhodný pre väčšinu aplikácií a zariadení. Umožňuje zväčšovať a zmenšovať písmo, často aj úpravu formátovania podľa potrieb. Vždy sa prispôsobí veľkosti obrazovky.
  • MOBI je formát určený špeciálne pre čítačky Kindle, vzhľadom aj funkciami sa rovná formátu EPUB.
  • PDF je formát vzhľadom kopírujúci tlačenú knihu, vhodný pre počítač a väčšie tablety.

 

Nákup e-kníh

Nákup e-kníh na Gorile prebieha veľmi podobne ako nákup klasických kníh. Vyberieš si z ponuky, naplníš svoj nákupný košík a pristúpiš k objednávke. Oproti klasickému nákupu je tu niekoľko rozdielov, bližšie informácie nájdeš tu.

Ponuka e-kníh

Koľko e-kníh je na Gorile? TISÍCE! Momentálne viac ako 20 000 a každý deň sa tento počet mení a mení. Aby si mohol vyskúšať e-knihy a čítať ich ešte výhodnejšie, Gorila pripravila akciu – zľavu 10% na všetky elektronické príbehy! Platí do konca mája.