Knižný OKTÓBER: Knihy, na ktoré sa môžete tešiť!

Aká bude tohtoročná knižná jeseň? Zaujímavá! Pozrite si výber tých najlepších knižných noviniek.

Ak tvrdíte, že kníh nikdy nie je dosť a máte radi prehľad o pripravovaných knihách, tak nasledujúce riadky vás určite potešia. Pripravili sme pre vás zoznam 10 zaujímavých kníh, ktoré vychádzajú v októbri.

 

Čierny kruh: Koniec mafie (Jozef Karika) 

Voľné pokračovanie bestsellera Čierny rok: Vojna mafie

Jozef Karika tentoraz prináša veľký román o tenkej hranici medzi dobrom a zlom, úspechom a pádom, minulosťou a súčasnosťou nášho štátu aj o križovatke, na ktorej sme sa ako spoločnosť ocitli.

 

Kváskovanie 3

Čarujeme opäť s kváskom 

Vysoká škola kváskovania vhodná aj pre začiatočníkov. Kniha Kváskovanie 3 vás naučí vyčarovať až 69 overených receptov z kvásku, ktoré okúzlia vás i vašich blízkych.

 

Odsúdená (Lucia Sasková)

Knižná novinka slovenskej autorky

Lucia Sasková, jedna z najúspešnejších súčasných slovenských spisovateliek, prinášavo svojich románoch zložité, znepokojujúce, až kontroverzné témy. Tejto zásade ostala verná aj vo svojej najnovšej, ôsmej knihe s názvom Odsúdená.

Radikálna otvorenosť (Kim Scott)

Ako byť skvelým šéfom a zostať pritom ľudský

Radikálnu otvorenosť si osvojili lídri po celom svete v spoločnostiach všetkých veľkostí. Stal sa z nej kultúrny fenomén, ktorý nachádza uplatnenie v širokom spektre ľudských vzťahov.

 

Návrat Sherlocka Holmesa (Arthur Conan Doyle)

Návrat Sherlocka Holmesa je piatym zväzkom série

Sherlock Holmes, podobne ako mnohí veľkí umelci, žil pre samo svoje umenie a často odmietol pomôcť boháčom a mocným tohto sveta, ak v ňom ich prípad neprebudil záujem.

 

Volám sa Gréta (Valentina Giannella)

Manifest nového zeleného hnutia mládeže z celého sveta

Čo znamená slovné spojenie zmena klímy? Aké sú a najmä aké budú jej dôsledky? Čo musia urobiť vlády jednotlivých štátov a čo môžeme urobiť my sami, aby sme túto zmenu zastavili?

 

Zo dna ku hviezdam (Dušan Kadlec)

Alebo ako v živote zvíťaziť aj napriek nepriazni osudu a ťažkým časom

Táto kniha ti ukáže, ako prekonať ťažké časy a zdolať aj to zdanlivo neprekonateľné. Je o tom, ako v živote zažiariť aj navzdory všetkému tomu zlému, čo sa nám v ňom prihodí.

 

Slečna Marplová a záhady – Poviedky (Agatha Christie)

Zberateľské vydanie poviedok

Po minuloročnom úspešnom súbornom vydaní poviedok s Herculom Poirotom pripravilo vydavateľstvo Slovenský spisovateľ ďalší jedinečný výber z poviedkovej tvorby legendárnej Agathy Christie.

 

Kvapky na kameni

50 príbehov českých a slovenských rebeliek

Nenápadné ale vytrvalé rebelky bojovali za práva žien, snažili sa uplatniť v umení, športe alebo vo vede. Niektoré z nich používali aj naozajstné zbrane, no väčšina z nich len svoj hlas, svoj um, vytrvalosť.

 

Harry Potter a Ohnivá čaša (J.K. Rowling)

Ilustrované zberateľské vydanie 

„Úlohy budú tri, rozložené na obdobie celého školského roka, a preveria reprezentantov po rôznych stránkach – ich čarodejnícku zručnosť, odvahu, dôvtip a, pravdaže, ich schopnosť zvládnuť nebezpečenstvo.“

 

Zaujímavé knižné novinky so super zľavou nájdete na Gorila.sk alebo TU