Najlepšie knihy všetkých čias podľa spisovateľov

Prinášame vám rebríček najlepších kníh, ktorí zostavili slávni spisovatelia. Rebríček odráža preferencie samotných spisovateľov, tak môžeme povedať, že ho zostavili tí najkompetentnejší. Spoznajte najlepšie knihy všetkých čias!

V tejto augustovej uhorkovej sezóne sa na nás odvšadiaľ hrnú najrôznejšie rebríčky a tak si dajme ešte jeden zaujímavý. Zostavený bol na základe preferencií spisovateľov samotných.

Kniha “The Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books” je presne tým, čo má v názve. Obsahuje rebríčky 125 slávnych spisovateľov, Normanom Mailerom počnúc a Stephenom Kingom končiac. 

Každý z oslovených autorov zostavil svoju desiatku najlepších kníh a tituly, ktoré sa objavili v rebríčkoch najčastejšie, boli odmenené najväčším množstvom bodov. 

Zohľadňovali sa samozrejme i priečky, na ktorých boli tituly v jednotlivých rebríčkoch umiestnené. Celkovo sa v autorských TOP10 objavilo 544 kníh a po ich bodovom vyhodnotení vznikla megaTOPka najlepších kníh všetkých čias:

Najlepšie knihy

1. Anna Kareninová – Lev Nikolajevič Tolstoj
2. Pani Bovaryová – Gustave Flaubert
3. Vojna a mier – Lev Nikolajeviè Tolstoj
4. Lolita – Vladimir Nabokov
5. Dobrodružstvá Huckleberryho Finna – Mark Twain
6. Veľký Gatsby – Francis Scott Fitzgerald
7. Hľadanie strateného času – Marcel Proust
8. Poviedky – Anton Pavlovič Čechov
9. Middlemarch – George Eliot
10. Moby Dick – Herman Melville
11. Veľké nádeje – Charles Dickens
12. Odysseus – James Joyce
13. Dublinčania – James Joyce
14. Zločin a trest – Fiodor Michajlovič Dostojevskij
15. Sto rokov samoty – Gabriel García Márquez

Ste zvedaví, aké knihy najviac letia práve teraz? Kliknite na odkaz nižšie a hneď to zistíte.

➡️ Najpredávanejšie knihy

 

Gorila ako Kráľ najväčšej knižnej a filmovej džungle na Slovensku má pre teba jedinečnú pozvánku, ktorá platí do konca roka 2024. 

Navštív www.gorila.sk a vyber si knihu, film či hudbu a nakúp ešte výhodnejšie – vďaka darčeku od Gorily: ZĽAVA 2€ platí pri objednávke v hodnote minimálne 17€

KÓD poukážky:  GORILABLOGUJE2024

 👑📚🌴