🔎 Profesori zločinu pozdravujú, nové 📚 prípady oznamujú!

Detektívne talenty, zbystrite pozornosť! 👑Gorila pre vás pripravila zoznam nových krimi prípadov, ktoré stojí za to prečítať.

Veru, bolo z čoho vyberať, pretože s knižnými novinkami sa roztrhlo vrece! Nové prípady napísal svetový Bryndza, Daniel Silva či slovenský spisovateľ Peter Šloser. A to rozhodne nie je všetko, presvedč sa!

🔎 kniha Ťaživé ticho (Robert Bryndza)

Maggie je úspešnou lekárkou a s manželom Willom žije presne taký život, o akom vždy snívali. Jedného dňa však do nemocnice privezú postreleného muža v povedomom oblečení. Maggin život sa najprv zastaví a potom otočí hore nohami. Napriek všetkej snahe sa Willa nepodarí zachrániť a Maggie je presvedčená, že sa stal obeťou vlámania. Policajná správa však znie jasne: spúšť potiahol Will sám.

🔎kniha Zberateľ (Daniel Silva)

Dvadsiate tretie pokračovanie jedinečnej špionážnej série Daniela Silvu vyvolalo obrovský záujem čitateľov na celom svete. V tomto vzrušujúcom trileri sa legendárny agent a reštaurátor Gabriel Allon podujme vypátrať ukradnuté majstrovské dielo od Vermeera a popritom odhalí sprisahanie, ktoré by mohlo priviesť svet na pokraj nukleárnej katastrofy.

🔎kniha Profesori zločinu (Peter Šloser)

V príbehu inšpirovanom skutočnosťou prežijeme brutálnu vraždu podnikateľa v roku 2020, prestrelku členov bratislavských zločineckých skupín, vyšetrovanie špecifického prípadu karuselového podvodu a autor nezabudol ani na policajné špičky, ktoré sa spreneverili služobnej prísahe. Podarí sa vyšetrovateľom prísť na koreň spáchaných zločinov alebo zaúraduje vis maior, ktorá pred nich postaví neprekonateľnú bariéru?

🔎kniha Oko (Bernard Minier)

V horách, v ústraní od sveta, žije kultový režisér hororových filmov Morbus Delacroix. Meno, ktoré medzi študentmi filmových škôl spôsobuje ošiaľ. K jeho fanúšikom patrí aj Judith Tallandierová a Delacroix prekvapivo súhlasí, že jej poskytne rozhovor. V rovnakom čase na nemocničnom lôžku v Toulouse nájdu mŕtveho experta na špeciálne efekty.

🔎kniha Lovec očí (Sebastian Fitzek)

Triler Lovec očí voľne nadväzuje na otvorený koniec románu Zberateľ očí a ďalej sleduje osudy postáv, s ktorými sme sa už zoznámili.
Znovu stretávame policajného reportéra Alexandra Zorbacha, jeho spolupracovníkov z polície či psychoterapeutku Alinu Gregorievovú, pribudli však aj ďalšie kladné i záporné postavy, napríklad doktor Zarin Suker, jeden z najlepších očných chirurgov na svete, ale aj psychopat.

💡 Dobré vedieť: Knižné novinky v predpredaji a vždy so zľavou nájdeš na tomto odkaze.