Robert Galbraith spoločne s Rowlingovou napísali nový kriminálny román

…alebo v septembri vychádza v poradí štvrtý prípad Rowlingovej, ktorý napísala pod menom Robert Galbraith.

Už v Harry Potterovi J. K. Rowlingová ukázala, že jej silnou stránkou sú knižné série. Pustila sa preto odvážne pod pseudonymom Robert Galbraith do detektívneho knižného seriálu.

Zatiaľ, čo v prvom diely o svojráznom detektívovi Cormoranovi Strikeovi Volanie kukučky, si len mapovala kriminálny knižný terén, v druhom diely Hodvábnik autorka zdatne poskladala napínavú detektívnu zápletku. Hlavne si dala lepší pozor aby nechala viac vyniknúť charaktery postáv.

V treťom pokračovaní V službách zla už vysoko nastavenú latku ľahko prekonala. Ale čo nás bude čakať v pripravovanej knihe Smrtiaca biela?

“Videl som, ako zabili dieťa.” S týmito slovami jedného dňa navštívi utrápený mladý muž súkromného detektíva Cormorana Strikea a prosí ho o vyšetrenie zločinu, ktorého bol údajne svedkom v detstve. Hoci je mladík zjavne nevyrovnaný, jeho príbeh znie vierohodne.

Než ho ale detektív stihne vypočuť, muž v panike utečie. Strike sa spoločne so svojou spoločníčkou Robin pustia do zložitého vyšetrovania, ktoré ich zavedie do zákulisia britského parlamentu i do sveta temných rodinných tajomstiev.

 

Knihu na slovenský knižný trh prináša vydavateľstvo Lindeni.