❄️Knižné otužovanie: V hlavnej úlohe sneh

Legenda hovorí, že keď prichádza zima, sprevádza ju sneh. No aj tento rok zima prišla, len ten sneh už nájdeš v knihách alebo vo filme. A tak 👑 Gorila hľadal knihy a pretáčal filmy… a prináša ti zimnú kolekciu aj o snehu, na snehu a so snehom! Odporúča aj zimné duo Mrázik Perinbaba.

Aké príbehy nájdeš v zimnom kráľovskom výbere? Zaujímavé! Napríklad Snehuliaka, ktorého by si nikde nechcel stretnúť alebo môžeš sa začítať do Zimnej rozprávky Na horách v Závejove, ktorý je domovom Ľadového muža, Wima Hofa.

❄️📖❄️📖❄️📖❄️📖❄️📖❄️

🗻❄️Na horách v Závejove

Nórska kniha Bjorna Runera Lieho “Slapsefjell“ (Na horách v Závejove) je poctou zime, ideálnym lyžiarskym podmienkam, kakau s kožkou, mokrým otepľovačkám a tesným lyžiarkam. „Slapsefjell“ je rušné horské mestečko, kde to žije najrôznejšími lyžiarskymi aktivitami, s príjemnou atmosférou zimných chát a činností.

✨❄️Čarovná zima

Mumintroll sa ako prvý z rodiny zobudil zo zimného spánku. Okolie domčeka, ktoré tak dôverne poznal, našiel na nepoznanie zmenené. Všetko bolo prikryté snehovou perinou. Najprv sa na rozsiahlych snehových pláňach cítil trošku stratený, ale veľmi rýchlo zistil, že údolie je obývané aj v zime. Ibaže inými bytosťami ako v lete.

 👩‍🦱❄️ Dcéra snehu

Keď jedného dňa zrazu nasneží, vybehne pred svoj zrub a postavia si snehuliaka – dievčatko zo snehu. Ráno však nájdu iba stopy smerujúce k lesu. V najbližších týždňoch vídajú plavovlasé dievčatko, ktoré zrejme chodí po okolí. Boja sa o tom spolu hovoriť, lebo majú podozrenie, že dlho pestované nádeje ich pripravili o rozum.

 

☃️ Snehuliak

V Osle napadol prvý sneh. Jonas ráno vstane a zistí, že jeho matka zmizla. Ostane po nej jediná stopa – ružový šál, čo jej daroval na Vianoce. Má ho na krku snehuliak. Predošlú noc sa nečakane zjavil na dvore a jeho čierne oči hľadia priamo do domu. Prípad rieši inšpektor Harry Hole, ktorý nedávno dostal tajomný list s podpisom Snehuliak.

 

🥶🧔Metóda Wima Hofa

Wim Hof, prezývaný Ľadový muž, je držiteľ viacerých svetových rekordov vo vytrvalosti a pobyte v chlade. Vyšiel na Kilimandžáro iba v šortkách, zabehol polmaratón za polárnym kruhom naboso, stál v nádobe s ľadom viac ako stodvanásť minút. Prínosy jeho metódy, ktorú využívajú milióny ľudí po celom svete, potvrdilo osem univerzitných výskumov.

 

Viac snehových tipov nájdeš, ak budeš nasledovať snehovú ❄️,
ktorá ťa privedie ❄️ do kolekcie zimných príbehov ❄️
Nezamrzneš, čakajú ťa horúce knižné zľavy 😎