🎲 Hry, ktoré ťa udržia doma: Klasiky vs novinky

Knižnica zoradená, okná sa lesknú a seriálov už máš akurát tak dosť? Alebo si doma s deťmi a tiež ich máš akurát tak dosť? Priamo z hernej džungle prichádza Gorila a namiesto banánov prináša tipy na 3 klasiky a 3 nové hry, ktoré ťa udržia doma a pri zdravom rozume!

Človeče, nehnevaj sa

Začneme klasikou! Jej názov predstavuje zbožné želanie, ktoré sa však snáď ešte nikdy nesplnilo. Výhoda tejto nehynúcej legendy je, že ak ju aj nemáš doma, stačia ti figúrky, kocka, kúsok papiera a pastelky. Ak nevieš deti dostatočne nadchnúť, použi namiesto figúrok dinosaury, poníky, pokémonov, skrátka čokoľvek, čo majú radi.. veď ktorý krpec by nechcel hrať hru Dinosaurus, nezožer ma! Ak sa ti nechce tvoriť, základnú verziu nájdeš napríklad tu

Meno, mesto…

Pri klasike ostaneme. Mená, mestá, zvieratá a veci pozná každý. Čo tak ale namiesto nich zvoliť úplne iné kategórie, pre milovníkov kníh napríklad – kniha, spisovateľ, knižný hrdina, žáner? Alebo podobne pri filmoch – herec, režisér, film, filmová postava. Je to trošku ťažšie, ale času máme habadej. Ak nemáš doma dosť súperov, videokonferencia to istí 🙂

Puzzle

Do tretice, najklasickejšia klasika, ktorá pri deťoch (i niektorých dospelých) funguje lepšie ako rozprávky v telke. Deti triedia, strácajú, nachádzajú a skladajú k sebe stovky takmer rovnakých dielikov a rodičia im trpezlivo pomáhajú… alebo si konečne dopijú tú studenú kávu z rána. Éra puzzle zdanlivo už skončila, ale daj mu šancu! Poskladajte si doma napríklad pekné fotky slovenských pamiatok alebo obrázky slovenských ilustrátorov.

Korytnačky (Želví závody)

Predstav si, že si ambiciózna korytnačia závodníčka, ktorej v cieli sľúbili chrumkavý šalát. Máš? Tak si k tomu predstav, že korytnačky sú tvory od prírody lenivé a radi sa vozia jedna na druhej (niekedy aj ŠTYRI na sebe). A v tom je celá pointa tejto hry.. nechceš predsa do cieľa na pancieri doniesť svoje korytnačie rivalky, a tak vymýšľaš rôzne taktiky a finty, ako získať šalátik len pre seba. Na hru stačia dva 5 a viac ročné obojživelníky a táto krabička.

Kúzelné čítanie

Pri Kúzelnom čítaní platí, že je lepšie raz skúsiť, ako stokrát o tom čítať. Ale aj tak skúsime! Gorila je z knižiek zo série Kúzelné čítanie trošku v rozpakoch, pretože niektoré sú múdrejšie ako ona. Sú to knižky, ktoré sú pekné aj sami o sebe, no s pomocou hovoriaceho pera sa menia kúzelné.. dokážu vysvetľovať, spievať, dávať hádanky, vysvetľovať, skrátka all inclusive! Témy od prvých písmeniek až po vesmír nájdete tu.

Azul

Najlepšia hra na svete za rok 2018. Nestačí? Čítaj ďalej. Staneš sa staviteľom paláca, ktorý skladá krásne pestrofarebné mozaiky. Sú tu však aj iní šikovní stavitelia, ktorí ti už od veku 8 rokov dokážu byť zdatnými súpermi, tak pozor na nich 😉 Prebuď v sebe stredovekého interiérového dizajnéra! Azul je čistá herná, ale aj vizuálna radosť. Máme ju aj u nás v džungli.

Tvoj Kráľ knižnej, filmovej, hudobnej, ale aj hernej džungle!