🏆 Knižná hitparáda: TOP knihy za mesiac apríl

Ktoré knihy najčastejšie opúšťali knižnú džungľu? Gorila odkryla zoznam 10 najpredávanejších kníh,  ktorý poteší romantické duše ale aj kvások 🙂

Gorila pre vás pripravila rebríček TOP KNÍH, ktorý je zostavený na základe predajnosti za mesiac apríl 2020.

1. Liane Moriartyová: Manželovo tajomstvo 

Cecilia Fitzpatricková, matka troch detí, objaví v podkroví starú obálku. Je sivá, zaprášená a rukopis na nej pozná ako vlastný. Patrí manželovi. Modrým perom tam stojí: Otvoriť iba v prípade mojej smrti. Je to vari žart?

2. Gayle Formanová: Nehľadaj ma 

Ktorá žena by niekedy netúžila zbaliť sa, sadnúť na vlak a odviezť sa niekam, kde ju nikto nepozná a kde sa nebude musieť stále o niekoho starať? Ktorá žena by niekedy netúžila utiecť od všetkého a od všetkých? Aspoň na chvíľu…

3. Dojčenské recepty

Aká je správna výživa pre dojča? Základom výživy malých detí je, aby boli dojčené. Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou. Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov.

4. Mary Baloghová: Cesta za láskou

Za dva roky, čo uplynuli od smrti grófa Riverdala, sa jeho rodine podarilo prekonať hanbu, že prišla o tituly a majetok, len bývalá grófka Viola sa s tým stále nevyrovnala. Keďže deti sú dávno dospelé a ona už nie je súčasťou spoločenskej smotánky, netuší, kde by mala hľadať šťastie.

5. Prečo sú dánske deti šťastné?

Čo sa výchovy detí týka, v Dánsku vraj vedia, ako na to. Dáni sú už roky považovaní za najšťastnejších ľudí na planéte. Zo šťastných detí rastú šťastní dospelí, ktorí vychovávajú šťastné deti, a tak stále dookola.

6. Clive Staples Lewis: Kroniky Narnie 

Kroniky Narnie sú dnes považované za základný kameň literatúry pre deti. Každá kniha je majstrovským dielom, ktoré vtiahne čitateľa do krajiny, kde sa mágia stáva realitou. V každom príbehu sa štyri deti vydávajú do Narnie – krajiny, v ktorej sú deti oveľa viac než len deťmi, a v ktorej nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá.

7.  Kristína Tormová: Som nový človiečik

Som nový človiečik je špeciálny zápisníček pre vášho nového človiečika, z ktorého mu môžete vytvoriť naozajstnú knižku. O ňom, o vás, o krásach, kruhoch pod očami či o počte nočných vstávaní. Je to nežná, vtipná, dojímavá záležitosť.

8. Sabrina Jeffries: Zvedený záletník 

Vojvodovi muži, ako nazývajú vyšetrovateľov Mantonovej detektívnej kancelárie, riskujú vlastné životy – a niekedy aj srdcia -, aby odhalili šokujúce podvody a škandalózne prečiny. Toto je príbeh tretieho z nich – Tristana Bonnauda.

9. Anna Todd: After 3: Tajomstvo

Tessa práve urobila najdôležitejšie rozhodnutie svojho života, no vzápätí sa všetko mení. Nečakané odhalenia o rodinách Tessy i Hardina naznačujú, že skutočnosť je iná, než si obaja mysleli. Čo bude s ich budúcnosťou, o ktorú doposiaľ tak tvrdo bojovali?

10. Kváskovanie. Recepty z kvásku

Kniha plná báječných jedál, ktoré už len pohľadom dokazujú, že kváskovať sa oplatí. Nájdete v nej recepty od odborníčok a aktívnych kváskových pekárok zo Slovenska i z Čiech. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí majú problémy s trávením, alergie, intolerancie, alebo vyhľadávajú kvalitu a zdravý životný štýl.