🏆Najpredávanejšie knihy za mesiac máj

Óóó, máj, tak sa maj! Ale tie príbehy, ktoré sa čítali, predávali a všetko… posúď sám, aký bol knižný máj!

🔎Detektívny a ❤️romantický. A bodka 😁  Ak ti nestačí táto stručná odpoveď, pozri si zoznam 10 najpredávanejších kníh, a zistíš, že prvé miesto patrí očakávanej novinke…

Gorila pripravila rebríček TOP KNÍH, ktorý je zostavený na základe predajnosti za mesiac máj 2022.

🥇1. miesto

🔎 kniha Tajomný závoj (Dominik Dán)

V poradí 34. diel krimi série s Richardom Krauzom, ktorý preverí aj tých najskúsenejších. Opäť nás čaká prípad, na ktorý tak skoro nezabudneme.

🥈2. miesto

❤️kniha Ďalších 365 dní – 3. diel série 365 dní (Blanka Lipińska)

Ďalších 365 dní je pokračovanie bestsellerovej série Blanky Lipińskej o Laure Bielovej, ktorú unesie šéf sicílskej mafie.

🥉3. miesto

🔎kniha Macbeth (Jo Nesbo)

V knihe najčítanejšieho nórskeho autora detektívok Jo Nesboa sa skvele premieňajú doba, reálie, kaliber aj mnohí aktéri Shakespearovej vrcholnej tragédie do súčasnosti.

 

 4. miesto

🔎kniha Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho (Jan Stocklassa)

Desať rokov po smrti Stiega Larssona, autora svetoznámej krimisérie Millenium, sa prvýkrát nahliadne do jeho archívu, na ktorý sa dlho zabúdalo.

5. miesto

❤️kniha Heartstopper (Alice Oseman)

Komiksová predloha Netflix hitu, ktorý rozpráva príbeh o spolužiakoch Charlie a Nickovi. Chalani sú totálne rozdielni, ale čoskoro sa z nich stanú dobrí kamoši. Charlie pomaly zisťuje, že k Nickovi cíti niečo viac

6. miesto

🔎kniha V sieti (Jorn Lier Host)

V najnovšej knihe J. L. Horsta kontaktuje inšpektora Wistinga adminka crowdsolvingovej stránky a požiada ho o pomoc. Jedna členka amatérskeho onlineového vyšetrovacieho tímu bez stopy zmizla.

7. miesto

🔎kniha Hodina duchov (Michael Connelly)

Ľudia odpočítavajú posledné sekundy starého roka a v Hollywoode vládne chaos. Detektívka Renée Ballardová z LAPD čaká na tradičnú oslavnú paľbu do vzduchu. No o pár minút neskôr…

 8. miesto

🔎kniha Kto seje vietor (Hjorth, Rosenfeldt)

Vanja Lithnerová a jej kolegovia z kriminálky sa ocitnú pod obrovským tlakom. Musia dolapiť ostreľovača, ktorý v priebehu niekoľkých dní zavraždil v Karlshamne tri osoby. Nemajú však najmenšiu stopu ani svedkov.

 9. miesto

❤️kniha Na ceste k sobášu (Julia Quinn)

8. diel série Bridgertonovci. Gregory Bridgerton, na rozdiel od väčšiny svojich známych, verí v pravú lásku. Je presvedčený, že keď natrafí na ženu svojich snov, bude vedieť, že je to tá pravá. Až na to, že..

10. miesto

❤️kniha Pláž v Chorvátsku (Julie Caplin)

Spomínate si ešte na talentovanú umelkyňu Maddie z Cukrárne v Paríži? Tentoraz sa s ňou stretnete na palube lode Avanturista, ktorá brázdi vody Jadranského mora. Spoločnosť jej bude robiť Nick, najmladší brat Niny, hlavnej hrdinky príbehu o parížskej cukrárni.

 

💡 Dobré vedieť: Knihy si môžeš zakúpiť na www. gorila.sk so zľavou 21%