🏆Najpredávanejšie knihy za mesiac november

November, prezraď, aké knihy sa najviaaac predávali? Tieto nové ber!

Odpoveď Novembra je záhadná, preto sa Gorila pozrela na rebríček kníh a toto je zistenie: V zdravom tele, zdravý knižný duch! Ale aj detektívka či romantika. Stále ti to nič nehovorí? Čítaj ďalej a zistíš viac!

Gorila pripravila rebríček TOP KNÍH, ktorý je zostavený na základe predajnosti za mesiac november 2022.

🥇1. miesto

kniha Dáma kontra strelec (Dominik Dán)

V polovici deväťdesiatych rokov sa v Našom Meste aktivizovalo podsvetie a chlapci z oddelenia vrážd mali plné ruky práce. No nie všetky vraždy z tohto obdobia súviseli s podsvetím.

🥈2. miesto

kniha Vystúpte z kolotoča diét (Michal Páleník)

Kniha ponúka praktický návod, ako v priebehu ôsmich týždňov začať so zmenou životného štýlu. Je písaná jednoduchým jazykom, aby ju pochopil každý a osvojil si základné princípy zdravého stravovania, pohybu a mentálnej odolnosti.

🥉3. miesto

kniha Rýchlokurz geniality (Ľudovít Ódor) 

Kniha Rýchlokurz geniality vás na viac ako 650 stranách prevedie tými najdôležitejšími trendmi súčasnosti aj budúcnosti. Nezľaknite sa! Aj kvantová mechanika, HDP, príjmové rozdiely, starnutie populácie, fungovanie počítačov či nekonečno sa dajú zrozumiteľne vysvetliť – pokiaľ máte vzdelanie, skúsenosti, nadhľad a humor ako autor knihy, ekonóm Ľudovít Ódor.

 4. miesto

🔎kniha Búrlivá krv (Robert Galbraith)

Neodolateľný Cormoran strike je späť v piatom pokračovaní bestsellerovej krimi série! Je možné vyriešiť 40 rokov starý prípad? Počas rodinnej návštevy v Cornwalle oslovia súkromného detektíva Cormorana Strikea, aby sa pozrel na prípad zmiznutia Margot Bamboroughovej z roku 1974.

5. miesto

 kniha Disney: Adventný kalendár

Rozprávka na každý deň! Vstúpte do čarovného sveta rozprávok a tešte sa na Vianoce s obľúbenými animovanými hrdinami od Disneyho! Prečítajte si s deťmi o ich neuveriteľných dobrodružstvách.

6. miesto

🔎kniha Macbeth (Jo Nesbo)

V knihe najčítanejšieho nórskeho autora detektívok Jo Nesboa sa skvele premieňajú doba, reálie, kaliber aj mnohí aktéri Shakespearovej vrcholnej tragédie do súčasnosti.

 

7. miesto

❤️kniha Končí sa to nami (Colleen Hoover)

Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska.

 8. miesto

kniha Medicína výživy (Boris Bajer)

Rady, ako sa stravovať, ako diétovať, čo jesť, čo nejesť, čo piť či nepiť, “zaručené”informácie o tom, ako hladovať, detoxovať, čistiť telo… Neodborné rady však môžu byť zdraviu škodlivé. Preto vznikla táto kniha.

 9. miesto

kniha Padreho klan (Marek Vagovič)

Trvalo šesť rokov, kým sa dostal šokujúci príbeh slovenskej policajnej mafie do vyšetrovacích spisov. A teraz sa o ňom dozviete z tejto knihy, ktorá mapuje jedno z najtemnejších období novodobej slovenskej histórie. Autor čerpal aj z osobných svedectiev hlavných aktérov zvnútra systému.

10. miesto

kniha Gauč alebo šťastie (Maroš Molnár)

Kondičného trénera Maroša Molnára pozná celé Slovensko z televíznych obrazoviek, kde v relácii Extrémne premeny pomáhal chudnúť obéznym ženám aj mužom. Teraz prichádza s motivačnou knihou Gauč alebo šťastie, aby pohodlných postavil z gaučov, kde uvelebení čakajú na zázrak, a umožnil im nájsť skutočné šťastie v zdravšom životnom štýle.