😱 Horory, pri ktorých sa budete báť

Mesiace október a november sú priam stvorené na filmy, pri ktorých sa budete báť!

Áno, máme na mysli tie horory, ktoré z vás urobia paranoika, keď kráčate sami tmavou ulicou a… Ale viete, ktoré sú najobľúbenejšie horory Kráľa filmovej džungli?

Predstavujeme vám len zlomok tých najlepších hororov, ktoré uzreli svetlo filmového BLU-RAY alebo DVD sveta.

Osvícení (The Shining)

via GIPHY

Predstavte si tú najväčšiu hrôzu, ktorú dokážete. Bude to hrozný mimozemšťan či smrtiaca epidémia? Alebo, rovnako ako vo filme režiséra Stanleyho Kubricka, to bude strašný strach, že vás zavraždí niekto, kto by vás mal milovať a chrániť – člen vašej rodiny?

Psycho

via GIPHY

Dom duševne chorého Normana Batesa slúži ako príležitostný motel a rozhodne nie je miestom pokojného odpočinku. O tom sa presvedčí aj Marion Craneovej, ktorá zmizne….

Rosemary má děťátko

Rosemary a Guy Woodhouse sú čerství novomanželia. Kto by si pomyslel, že ich idylické manželstvo speje k desivému koncu … Ambiciózny, ale nie príliš úspešný herec Guy sa rozhodne uzavrieť obchod s diablom: výmenou za okamih slávy vydá svoju dušu a ženu napospas temným silám zla.

Věc 

Vedcov z americkej výskumnej stanice na Antarktíde vystraší vrtuľníkový nájazd ich nórskych kolegov, ktorí sa márne snažia zabiť utekajúceho psa. Lov dopadne neúspešne a Nóri zmiznú bez toho, aby situáciu Američanom vysvetlili.

Řbitov zviřátek

Filmový klenot podľa predlohy Stephena Kinga rozpráva o rodine Creedových, ktorá sa z Bostonu presťahuje na vidiek, neďaleko prastarého pohrebiska, ukrytého hlboko v lesoch. Keď ich postihne tragédia, zdrvený otec sa pod vplyvom zlovestného cintorína uchýli k činom, ktoré spustia reťazec udalostí nevyspytateľného zla so strašnými následkami.

Carrie 

via GIPHY

Nesmelá dievčina Carrie Whiteová je nielen terorizovaná pološialenou matkou, ale pre svoj vzhľad a zakomplexovanosť je tiež zdrojom posmechu spolužiakov. Atmosféra hrôzy narastá súbežne so stupňujúcim ponižovaním a nenávisťou.

To

Každých 27 rokov sa v meste Derry prebúdza zlo, berúci na seba podobu toho, čoho sa najviac bojíte. Dôvod je jediný … strach ochutí naše mäso a “To” môže začať hodovať. Ale pozor! Živí sa hlavne deťmi, pretože ich strach je oveľa jednoduchší na rozdiel od dospelých.

Halloween 

Pred štyridsiatimi rokmi dokázala Laurie Strode ako jedna z mála prežiť vyčíňanie maskovaného zabijaka Michaela Myersa. Útok, ktorý sa odohral cez halloweenskú noc, v nej však zanechal hlboké jazvy na duši. Od noci, počas ktorej vyšinutý mladík dobodal jej priateľov, len aby mohol pripraviť o život aj ju, sa dôsledne pripravuje na jeho návrat.

V zajetí démonů 2

Film nadväzuje na fenomenálny celosvetový úspech Wanovho filmu V zajatí démonov. Tentoraz manželský pár odcestuje do severného Londýna vyšetrovať jeden z najhrôzostrašnejšie prípadov paranormálnych aktivít, aby pomohol slobodnej matke, ktorá žije sama so svojimi štyrmi deťmi v dome zamorenom zákernými duchmi.

Smrt ve tmě

Rocky je rozhodnutá vymaniť sa z područia svojej násilnícke matky a zachrániť svoju mladšiu sestru pred životom bez akejkoľvek perspektívy, ku ktorému sú obe okolnosťami odsúdené smerovať. A urobí preto čokoľvek.

Malé Kalifornskej mestečko Antonio Bay oslavuje sté výročie svojho založenia. Znenazdajky sa objaví reinkarnované prízraky šiestich námorníkov, ktorí boli pred sto rokmi okradnutí a zabití a s nimi prichádza aj zlovestná smrtiaca hmla…

Neprehliadni celú ponuku hororov na Gorila.sk.