kniha_pad_gondolinu

Nová a posledná kniha Tolkiena

Fantasy svet má dôvod na radosť! Vyšla očakávaná a posledná kniha velikána J. R. R. Tolkiena – Pád Gondolinu.

Ale všetko mohlo byť inak, nebyť rozhodnutia autorovho syna Christophera Tolkiena, ktorý pripravil rukopis. Kniha Pád Gondolinu vychádza v českom jazyku  vo vydavateľstve Argo.

I keď svet Tolkiena donedávna uzatvárala posledná jeho kniha Beren and Lúthien, knižná novinka Pád Gondolinu nás vráti do obdobia pred udalosťami Pána Prsteňov, kde hlavnú úlohu zohrávajú elfovia, temný pán a veľké armády dobra a zla.

Kniha Pád Gondolinu obsahuje odkazy, ktoré sa neskôr vo veľkej miere objavujú v Pánovi Prsteňov ako Gandalfov meč, ktorý patril kráľovi Gondolinu či potomkovia, ktorí sa neskôr objavia aj v období tolkienovej mytológie.

O čom je nová kniha Pád Gondolinu?

Príbeh Pádu Gondolinu je o boji dvoch nezmieriteľných táborov: Morgotha, ktorý je stelesnením zla, a Ulma, Pána vôd, ktorý je druhým najmocnejším z božských Valar.
Morgoth sa usiluje o totálne zničenie mesta Gondolin, pre ktorého to bude znamenať konečné porazenie jeho úhlavného nepriateľa Turgona, ktorý je vládcom tajného mesta Gondolin.

 

Ulmo svoje zámery presadzuje cez Tuora, ktorý ho úspešne dovedie do Gondolinu, kde Tuor získa významné postavenie, ožení sa s Turgonovou dcérou a splodí s ňou syna Eärendil. Keď sa v Gondolinu nájde zradca a Morgoth mesto nájde a zničí, Tuorovi sa s rodinou podarí utiecť….

Knihu za zvýhodnenú cenu nájdete na Gorila.sk alebo TU.