Edícia Stopy: Kultová séria dobrodružných príbehov

Poznáš knižnú edíciu Stopy? Nasleduj stopy Gorily a objav knižné poklady!

Knižná nostalgia, knižné retro, knižná radosť level milión aj viac! Aj takto Gorila ospevuje edíciu Stopy, ktorá vznikala v 70. rokoch 20. storočia a sa stala jednou z najvýznamnejších sérií dobrodružných kníh pre mládež. Pod vedením Slovenského pedagogického nakladateľstva – Mladé letá, táto séria priniesla mladým čitateľom napínavé príbehy plné záhad, dobrodružstiev a historických kontextov.

Ak ste prečítali aspoň jednu knihu z edície Stopy, tak viete, že Gorila nepreháňa v opise či v superlatívoch. Poďme sa spoločne pozrieť na sedem najpopulárnejších kníh, nájdete medzi nimi aj vaše srdcovky?

1. Červený pirát (James Fenimore Cooper)

Tento historický román, zasadený do obdobia boja za nezávislosť Spojených štátov, ponúka dobrodružstvá na mori, plné námorných bitiek a pirátov.

2. Jazdec bez hlavy (Thomas Mayne Reid)

Napínavý príbeh o tajomnom jazdcovi, ktorý desí obyvateľov texaských prérií. Dej plný napätia a dobrodružstiev zaujme každého milovníka záhad.

3. Tarzanov návrat (Edgar Rice Burroughs)

Pokračovanie príbehov o Tarzanovi, kde sa prelína jeho láska k Jane Porterovej s nebezpečnými dobrodružstvami v civilizovanom svete aj v divočine.

4. Tarzanov syn (Edgar Rice Burroughs)

Príbeh o mladom Jackovi Claytonovi, ktorý zdedil otcovu lásku k divočine a vydáva sa na dobrodružnú cestu do Afriky.

5. Ostrov pokladov (Robert Louis Stevenson)

Klasický príbeh o hľadaní pokladu kapitána Flinta, plný pirátov, mapy pokladov a napínavých námorných dobrodružstiev.

6. Stratený svet (Arthur Conan Doyle)

Dobrodružný román o expedícii do neznámej oblasti, kde prežívajú praveké tvory. Príbeh inšpiroval mnoho generácií bádateľov.

7. Poklad v Striebornom jazere (Karl May)

Príbeh o zlatom poklade ukrytom na dne Strieborného jazera, ktorý stráži indiánsky náčelník Veľký medveď. Kniha je plná napätia a akcie.

 

Mnohé z týchto kultových diel sú stále dostupné na knižnom trhu a môžete ich nájsť na stránkach ako Gorila.sk.