Knižná hitparáda: Najpredávanejšie knihy 2019

A je to tu! Knižný rok 2019 skončil a Gorila začína bilancovať a “rebríčkovať.” Ktoré knihy sa môžu tešiť z toho, že patria medzi najpredávanejšie?

Knižná hitparáda za rok 2019 predstavuje 10 najpredávanejších kníh, ktoré najčastejšie opúšťali knižnú džungľu Gorila.sk. Detektívky obsadili prvé miesta, slovenskí autori prevalcovali tých zahraničných, ale o ďalšie knižné prekvapenia nebola núdza, veď sa presvedč!

1. Nevieš dňa, nevieš hodiny (Dominik Dán)

Detektívny tím na čele s Richardom Krauzom má za úlohu vyriešiť, na prvý nevyriešiteľný prípad….

V Biblii nájdeme poučný odkaz, že človek ani netuší, kedy sa priblíži jeho koniec. Ak je však niekto nepoučiteľný a postaví sa osudu, sú z toho len problémy. Detektív Richard Krauz je tu na to, aby osudové problémy riešil. Tak to bolo aj v pamätný deň na prelome tisícročí – na Silvestra 1999.

 

2. Pochovaní zaživa (Dominik Dán)

Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa v dome hrôzy.

Tu sa začína prípad neuveriteľnej ľudskej krutosti a hyenizmu – prípad, s ktorým sa detektívi z oddelenia vrážd musia popasovať na konci búrlivého leta.

3. Oteckovník

Milujete seriál Oteckovia a jeho hrdinov? Potom pre vás máme to pravé.

Nový motivačný celoročný zápisník Oteckovník, bez ktorého sa nezaobíde žiaden fanúšik seriálu. Výborná pomôcka do bežného života, ktorá poteší oko, urobí dobrú náladu a dá sa s ňou zamachrovať pred kamošmi.

 

4. Klub nerozbitných detí

Klub nerozbitných detí je o hľadaní strateného detského šťastia v dobe tabletov a instantných riešení.

Na rozdiel od prekladov americkej výchov­nej literatúry je to kniha šitá na mieru slovenským rodičom. Vychádza z medicínskych a psychologických štúdií a je doplnená o rozhovory so slo­venskými expertmi.

 

5. Harry Potter – box

Harry Potter je sirota, žije u príšerných príbuzných a až do svojich jedenástych narodenín si myslí, že je obyčajný chalan…

Kompletné vydanie vychádza teraz ako paperback, navyše v magickom puzdre!

 

6. Nôž (Jo Nesbo)

Dramatický záver knihy Smäd bol len začiatok. V pripravovanej novinke si Harry Hole siahne až na úplne dno. Priprav sa na ostrý knižný Nôž.

V dvanástej časti krimisérie je Harry Hole tam, kde bol na začiatku, alebo skôr ešte o level nižšie. Milovaná Rachel je preč. Nadobro. Tentokrát neušiel on, vyhodila ho.

 

7. Slovenská mafia (Ján Petrovič)

Slovenská mafia je najkomplexnejším spracovaním dejín organizovaného zločinu na Slovensku od pádu komunizmu až po súčasnosť.

Autor Ján Petrovič sa téme slovenskej mafie venuje od začiatku novinárskej kariéry. Pri príprave vyše 400-stranovej publikácie hovoril s mafiánmi, ktorí prežili vybavovanie si účtov v podsvetí, skončili za mrežami alebo sú dnes na slobode.

 

8. Volali ma bitkár (Boris Valábik)

Bývalý slovenský hokejový reprezentant a hráč NHL, dnes populárny a rešpektovaný televízny komentátor Boris Valábik je povestný svojou otvorenosťou, presnými postrehmi a kritickými názormi.

Rovnaký je aj vo svojej autobiografii, ktorú napísal s popredným športovým novinárom Mariánom Szücsom.

 

9. Rodinné klbko (Táňa Keleová-Vasilková)

V každej rodine to vrie… láskou, ale aj situáciami, ktoré prináša sám život. Rodina je ako klbko.

Klbko zviazané láskou, zväčšujúce sa s pribúdajúcimi spoločnými rokmi, prežitými udalosťami, skrývajúce malé či väčšie tajomstvá, bolesti a prehry. Rovnako to platí pre rodinu Sáry a Vlada.

 

10. Trhlina (Jozef Karika)

Táto kniha vznikla zvláštnym spôsobom. Po vydaní mysteriózneho trileru Strach sa autorovi ozval človek, ktorý mu vyrozprával naozaj desivý príbeh.

Jozef Karika jeho rozprávanie zaznamenal, mnohé tvrdenia overil, doplnil o vlastné zistenia a spracoval do knihy, ktorú máte pred sebou. Na jej stránkach rozmotáva veľmi tajomný, tragický a hrôzostrašný prípad.