Gorila radí: Knihy pre romantické duše

Ktoré knihy by radi našli romantické duše pod stromčekom? Zoznam najlepších darčekov nájdeš v tomto článku.

Tvrdia, že medzi láskou a závislosťou je len tenučká čiara a najradšej prežívajú komplikované vzťahy na stránkach kníh. Pri čítaní sú hlavným hrdinom príbehu, ktorý hľadá lásku svojho života a v prípade, že kniha nemá šťastný koniec, neubránia sa slzám. Dopraj im poriadnu dávku romantiky, ktorú nájdeš v týchto knihách.

 

Mary Baloghová: Vysnívaný manžel 

Po románoch Krásna dedička a Horúce objatie nás kráľovná historickej romance, jedinečná Mary Baloghová, už po tretí raz pozýva sledovať osudy šľachtického rodu Westcottovcov.

Toto je príbeh nového grófa Riverdala Alexandra Westcotta.  Alexander zdedil nielen titul grófa, o ktorý nikdy nestál, ale aj spustnuté panské sídlo, ktoré si nemôže dovoliť.

Eva Urbaníková: Príliš osobná známosť

Príbeh o tom, že niekoho milovať znamená byť aj zodpovedný za šťastie iných. Jej hrdinkou je slobodná tridsiatnička, vyrovnaná a spokojná, s dobrou prácou a okruhom priateľov a známych, ktorých má rada.

Stretne Mareka, muža svojho veku, vdovca s malým dievčatkom. Vznikne medzi nimi láska, dokonca začnú spolu žiť a všetko vyzerá priam ideálne.

Gaelen Foley: Čarovný princ

V predvečer svojich tridsiatych narodenín sa Rafael di Fiore cíti väčšmi ako zajatec než ako korunný princ predurčený vládnuť ostrovnému kráľovstvu.

Každé jeho želanie je vopred splnené, nemá nijaké povinnosti, a tak umiera od nudy. Nečakane sa mu však život plný záhaľky a hýrenia zmení od základov, keď jeho koč prepadne Maskovaný jazdec.

Andrea Rimová: Dotkni sa ohňa

Annin idylický život naruší rodinná tragédia. Bratova nečakaná samovražda hlboko zasiahne všetkých vrátane švagrinej, ktorá ostala s deťmi sama.
Niekoľko mesiacov po pohrebe nadobudne Anna podozrenie, že brat neodišiel zo sveta dobrovoľne. Odhaliť pravdu jej môže pomôcť iba bratov dávny priateľ Robin. Na povrch sa derú staré tajomstvá a Anna riskuje stabilné manželstvo.

 

Lucia Orlinková: Plakať je dovolené

Odkedy Rosie odišla do Londýna, denne bojuje s myšlienkami na návrat. Začína si uvedomovať, že odchod zo Slovenska bol unáhlený. Chýbajú jej kamaráti, chýba jej práca a život, ktorý žila a hlavne, chýba jej Filip.

Chalan do ktorého sa neplánovane zaľúbila. Ten, ktorý sa jej prestal tri dni po jej odchode ozývať. Je možné, že by ju tak rýchlo pustil z hlavy? Že by mu nestála za to, aby o ňu viacej zabojoval?

Lisa Kleypas: Skrotený burlivák

Krásna mladá vdova Phoebe, lady Clarová, nikdy nestretla Westa Ravenela, ale s istotou vie, že je drzý a skazený. Ešte ako chlapec v internátnej škole zničil život jej manželovi a to mu nemieni odpustiť.

No keď sa s dvomi malými synmi zúčastní na rodinnej svadbe, stretne tam neznámeho muža, ktorý ju neodolateľne priťahuje. Potom sa jej predstaví a nie je to nik iný ako nenávidený West Ravenel.

Katarína Gillerová: Iba trochu lásky

Život Eugénie a jej mladšej sestry Emy navždy zmenila tragická nehoda. Aj keď si dievčatá nie sú veľmi blízke, musia spolu čeliť nepriazni osudu a nenávisti, ktorú v nich pestuje teta Vilma.

Na lepšie časy sa začne blýskať až po rokoch, keď sestry dospejú. Eugéniino šťastie po boku Petra však netrvá dlho. Prečo ju manžel tak náhle a bez vysvetlenia opustil?

 

Monika Macháčková: Zhasnite!

Kto by netúžil po svete plnom lesku a slávy?

Po obdive a titulkách časopisov? Lenže nie vždy je všetko tak, ako vyzerá na prvý pohľad. Nie vždy je sláva a úspech zárukou šťastného a spokojného života.

Niekedy sa musíme vrátiť na úplný začiatok, aby sme pochopili, kým vlastne sme a čo nás robí skutočne šťastnými.

 

E. L. James: Mister

Pre Maxima Trevelyana je život hračka. Dobre vyzerá, priatelí sa s aristokratmi a je bohatý, nikdy nemusel pracovať a len zriedkakedy spáva sám.

To všetko však zmení tragédia. Maxim nadobudne šľachtický titul svojej rodiny, zdedí jej peniaze i nehnuteľnosti. S tým však súvisí aj zodpovednosť, na ktorú nie je pripravený, nedokáže ju vziať na seba.

Jodi Ellen Malpas: Odhalená 

Livy nikdy nezažila toľko vášne, ako po boku božského Millera Harta. Tajomný a príťažlivý muž ju zahŕňa pozornosťou, akú žiadnej žene nedoprial.

Zbožňuje ju, chráni a zvádza hriešnymi spôsobmi. Lenže Miller Hart nie je slobodný muž. Upísal sa človeku, ktorý ho nikdy neomilostí.

 

špeciálny tip 

Kristína Tormová: Budem mama 

Tehotenstvo je najkrajšie obdobie v živote ženy.

Povedal asi nejaký pán, ktorý netuší, aké je to byť grckajúcim mrožom so sloními nohami, unavený ako blázon, pretože má v tele dve srdcia, prípadne viac.

Ale je možné, že mu to nahovorila jedna zázračná bytosť, ktorá dokáže vytvoriť vo svojom bruchu naozajstného voňavého človiečika a nazývajú ju mama.

Zoznam kníh je súčasťou vianočnej kategórie Knihy pre ROMANTICKÉ DUšE.