Originálny knižný byt známej spisovateľky

Spisovateľka Hanya Yanagihara otvára dvere svojho bytu v New Yorku, ktorý je plný tisíckami kníh.

Spisovateľka spojila tri svoje najväčšie vášne: knihy, umenie a cestovanie, ktoré doslovne vložila do svojho jednoizbového bytu v Manhattane. V byte nie sú žiadne deliace steny, ale obojstranné knižnice, ktoré obsahujú celkom 12 000 kníh.

photo by Sze Tsung Leong

Knihy sú zoradené abecedne, vždy podľa mena autora. ,,Každý, kto roztriedi knihy podľa farieb, naozaj ho nezaujíma to, čo je vo vnútri,” tvrdí spisovateľka. ,,Vždy som zbierala knihy, niektoré mám vo viacerých vydaniach, aby som ich mohla darovať. A raz za čas sa pokúšam nájsť skutočný knižný poklad. “

photo by Sze Tsung Leong 

Hanya Yanagihara miluje svoj byt, ale nemá v láske New York. ,,Každý deň ho stále viac nenávidím,”hovorí. ,,Dôvod, prečo tu stále žijem, je neustále stretávanie sa s ľuďmi, ktorí sú múdrejší a zaujímavejší ako ja. Môj byt mi ponúka ochranu pred mestom.”

Kto je Hanya Yanagihara?

Hanya Yanagihara je americká spisovateľka pôvodom z Havajských ostrovov, ktorá pracuje ako novinárka pre T Magazine a The New York Times. Do sveta kníh sa zapísala knihou Lesní ľudia, ktorú literárna kritika označila za jednu z najpozoruhodnejších kníh roka 2013.

Pôvodný článok nájdete na tomto odkaze a fotky obsahuje tento odkaz.