🎉 Knižná aktualita: Rowlingová napísala novú detskú knihu!

… a Vianočné prasiatko príde v októbri! Gorila zisťovala podrobnosti – kedy – čo a ako!

Koľko bolo plaču medzi fanúšikmi Harryho Pottera, keď Rowlingová razantne povedala, že ďalšiu knihu o najznámejšom čarodejníkovi už nenapíše. Aj Gorila pofňukovala, ale verila, že Rowlingová bude ešte písať knihy pre deti….

Až sme sa všetci dočkali minulý rok, keď sme privítali knihu Ikabog s ilustráciami od slovenských detí. A knižná radosť pokračuje aj tento rok! Vydavateľsvo Ikar vydá v októbri detskú knihu Vianočné prasiatko.

 O čom je kniha Vianočné prasiatko?

Jack veľmi ľúbi svoju hračku, plyšové prasiatko. Bolo vždy pri ňom, v dobrom aj v zlom. Až kým sa jeden Štedrý večer nestalo niečo hrozné  – prasiatko sa stratilo. Štedrý večer je však noc zázrakov a stratených vecí, noc, keď všetko môže ožiť – dokonca aj hračky.

A Jackova najnovšia hračka – Vianočné prasiatko (otravná náhrada za to stratené) – má odvážny plán. Spolu sa vydajú na čarovnú cestu, aby našli niečo stratené a zachránili najlepšieho priateľa, akého kedy Jack mal.

Zaujímavosť o knihe Vianočné prasiatko

Všetky autorské honoráre z jej vydania boli venované charitatívnej organizácii Volant a poskytnuté na pomoc zraniteľným skupinám postihnutým pandémiou Covid-19. V knihe budú použité ilustrácie oceňovaného dizajnéra a ilustrátora Jima Fielda.