5 kníh, ktoré prichádzajú do kín I. 

Aj tento rok sa môžeme tešiť na filmy, ktoré čerpali inšpiráciu z kníh. Aby ste mali prehľad o sfilmovaných knihách, pozrite si výber titulov pre obdobie január/marec.

Je kniha lepšia ako film alebo je film lepší ako kniha? To je otázka! Odpoveď nájdete, ak prečítate a uvidíte knižné predlohy TOP snímok, ktoré o pár dní prichádzajú do kín. Ale ktoré knihy by ste mali prečítať predtým, ako ich uvidíte v kinách? Napríklad tieto!

Príliš osobná známosť 

Slovenská filmová premiéra: 16. január

Hrdinkou románu je slobodná tridsiatnička, vyrovnaná a spokojná, s dobrou prácou a okruhom priateľov a známych, ktorých má rada. Stretne Mareka, muža svojho veku, vdovca s malým dievčatkom. Vznikne medzi nimi láska, dokonca začnú spolu žiť a všetko vyzerá priam ideálne. Do Marekovho života však zasiahne kríza, jeho stavebná firma krachuje a on sa dostane do veľkých dlhov.

Malé ženy

Slovenská filmová premiéra: 30. január

Kto sú „malé ženy“? Štyri dospievajúce sestry, romantická Meg, chlapčenská Jo, utiahnutá Betsy a miláčik rodiny Amy, ktoré statočne čelia životu, smútku za otcom, ktorý bojuje v občianskej vojne, biede, odriekaniu a každodenným starostiam o prežitie, za pomoci láskavej matky a priateľstva obetavého suseda, mladého gentlemana Laurieho.

Sviňa

Slovenská filmová premiéra: 6. február

Obyvatelia Malebnej krajinky pod Drobnými veľhorami sporadicky miznú. Iní urobia – celkom nečakane – závratnú kariéru. Tie dva javy spolu súvisia. Zlo rozožiera krajinu všetkým na očiach, celkom otvorene. Obete sa nebránia, pravdu si nepripúšťajú: to by si predsa mocní nedovolili, ľudia by to predsa nedopustili a im by sa to predsa nemohlo stať. Nakoniec sa to, samozrejme, všetkým stane.

Volanie divočiny

Slovenská filmová premiéra: 27. február

Nezabudnuteľný napínavý príbeh psa Bucka, ktorý navždy opúšťa civilizáciu, aby sa stal vodcom vlčej svorky v neľútostnej divočine. V nehostinnom prostredí amerického severu vyhráva nielen silnejší, ale aj česť, ušľachtilosť ducha a spravodlivosť. Drsný každodenný život ľudí i zvierat bojujúcich o prežitie v krásnych, ale odľahlých končinách.

Neviditeľný

Slovenská filmová premiéra: 5. marec

Ako sa stať neviditeľným? A aká úskalia tento zdanlivo úžasný stav so sebou nesie? Potom, čo mladý prírodovedec Griffin objavil kľúč k neviditeľnosti a vykoná úspešný pokus na sebe, už nie je schopný výsledok zvrátiť. Čoskoro zistí, aké výhody a hlavne nevýhody má trvalá neviditeľnosť a s ňou spojená existencia v spoločnosti. Podarí sa mu zachovať ľudskú tvár? K čomu ho jeho neuveriteľný experiment privedie?