🏆Najpredávanejšie knihy za mesiac júl

Prvý mesiac letných prázdnin je už za nami, ale zoznam 10 najpredávanejších kníh je pred nami! Ak hľadáš inšpiráciu na dovolenkové čítanie, tak čítaj ďalej.

Júl bol mixér 🔎detektívok aj ❤️romantiky.  Aj tento mesiac Dominik Dán obhájil prvé miesto, ale na knižný chrbát mu už dýchala najžiadanejšia romantická kniha Pláž v Chorvátsku. Pozri si zoznam kníh, ktorý je plný tipov pre každého!

Gorila pripravila rebríček TOP KNÍH, ktorý je zostavený na základe predajnosti za mesiac júl 2022.

🥇1. miesto

🔎 kniha Tajomný závoj (Dominik Dán)

V poradí 34. diel krimi série s Richardom Krauzom, ktorý preverí aj tých najskúsenejších. Opäť nás čaká prípad, na ktorý tak skoro nezabudneme.

🥈2. miesto

❤️kniha Pláž v Chorvátsku (Julie Caplin)

Spomínate si ešte na talentovanú umelkyňu Maddie z Cukrárne v Paríži? Tentoraz sa s ňou stretnete na palube lode Avanturista, ktorá brázdi vody Jadranského mora. Spoločnosť jej bude robiť Nick, najmladší brat Niny, hlavnej hrdinky príbehu o parížskej cukrárni.

🥉3. miesto

🔎kniha Macbeth (Jo Nesbo)

V knihe najčítanejšieho nórskeho autora detektívok Jo Nesboa sa skvele premieňajú doba, reálie, kaliber aj mnohí aktéri Shakespearovej vrcholnej tragédie do súčasnosti.

 

 

 4. miesto

🔎kniha Keď čert nespí (M.J. Arlidge)

V zašitom nočnom klube Raj bolesti, kde každý môže byť na chvíľu sám sebou, sa stretáva uzavretá komunita. Klientela je pestrá, diskrétnosť je preto zákonom. Útočisko však naruší vrah a na mieste zostane jeden mŕtvy.

5. miesto

kniha 707 slovenských hradov, zámkov, kaštieľov, panských sídel a pevností

Slovensko je krajina s pestrou históriou, ktorá zanechala nezmazateľné stopy v podobe množstva pamätihodností. V druhom, doplnenom a aktualizovanom vydaní úspešného knižného sprievodcu vám predstavujeme jedinečný súbor 700 historických stavieb.

6. miesto

kniha Má cesta za štěstím (Karel Gott)

Autentický obraz fascinujúcej životnej dráhy jedinečného umelca s medzinárodným renomé.

7. miesto

🔎kniha Kto seje vietor (Hjorth, Rosenfeldt)

Vanja Lithnerová a jej kolegovia z kriminálky sa ocitnú pod obrovským tlakom. Musia dolapiť ostreľovača, ktorý v priebehu niekoľkých dní zavraždil v Karlshamne tri osoby. Nemajú však najmenšiu stopu ani svedkov.

 8. miesto

❤️kniha Končí sa to nami (Colleen Hoover)

Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska.

 9. miesto

kniha Smradi: Epizóda 8 (Aaron Blabey)

Medzinárodná hrdinská liga hľadá práve teba! Čo presne potrebuje do svojho tímu? Obrovské svaly? nespútanú rýchlosť? Silu mysle? Ohromujúcu schopnosť meniť podobu? Možno.

10. miesto

kniha Cigary idú do neba (Boris Filan)

Kedysi dávno už vyšlo moje rozprávanie o našej hašišovej ceste do Amsterdamu za Vincentom van Goghom. A smutnosmiešny príbeh o tom, ako sme s manželkami splavovali deltu Dunaja, s názvom Dole vodou.

 

💡 Dobré vedieť: Knihy si môžeš zakúpiť na www. gorila.sk so zľavou 21%