Knižná hitparáda: TOP knihy za mesiac júl 2019

Knižné leto bez kníh? Nezmysel! Ak hľadáte knižnú inšpiráciu na posledný letný mesiac, pozrite si júlový zoznam najpredávanejších kníh.

Gorila pre vás pripravila rebríček TOP KNÍH za mesiac júl 2019, ktorý je zostavený na základe predajnosti za uplynulý mesiac.

1. Dominik Dán: Pochovaní zaživa (28. prípad)

Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život.

2. Robert Galbraith: Smrtiaca biela 

predobjednávka: titul vychádza 13. septembra

Mladý dezorientovaný muž vtrhne do kancelárie súkromného detektíva Cormorana Strikea a núti ho, aby vyšetroval zločin, ktorého sa stal svedkom ako malé dieťa. Billy je evidentne psychicky narušený a Strike netuší…

3. David Lagercrantz: Dievča, ktoré musí zomrieť 

predobjednávka: titul vychádza 10. septembra

Dievča, ktoré musí zomrieť je veľké finále série Millennium z dielne Lagercrantza, plné politických škandálov, mocenskej hry, skúmania DNA, expedícií do Himalájí a dezinformačných internetových kampaní šíriacich nenávisť, ktorých korene siahajú až do ruskej trolej farmy.
Druhé vydanie úspešnej knihy vám, čitateľom, prináša desiatky nových druhov originálnych cvičení zameraných na zlepšenie ústneho prejavu. Pravidelným tréningom si rýchlo rozšírite svoju aktívnu slovnú zásobu v rodnom jazyku…
Tri psychologičky, vedkyne a mamy píšu o prvom roku života bábätka prakticky a ľudskou rečou, podložené svetovými výskumami. Nechať dieťa plakať, alebo ho brať hneď do náručia? Koľko a ako bábätko stimulovať? Čo robiť, aby dobre spalo? 
Klub nerozbitných detí je o hľadaní strateného detského šťastia v dobe tabletov a instantných riešení. Na rozdiel od prekladov americkej výchov­nej literatúry je to kniha šitá na mieru slovenským rodičom. Vychádza z medicínskych a psychologických štúdií…
Tessa sa dozvedá krutú pravdu o začiatkoch jej vzťahu s Hardinom. Už neraz sa presvedčila, že chlapec, ktorého miluje, býva krutý, ale také poníženie nečakala ani v najhoršom sne. Musí sa zmieriť s tým, že Hardin navždy ostane…Hardinom.
Ako to máte doma s deťmi a ich večným drankaním sladkostí? Keď bola moja dcérka ešte úplný drobec, nedávala som jej žiadne sladkosti. Boli to super časy. Prišli sme do obchodu, nič si nepýtala, lebo tie farebné papieriky plné cukru ani nepoznala.
Černobyľská katastrofa sa stala jednou z najsilnejších tém, ktorú vo svojej tvorbe spracovala laureátka Nobelovej ceny Svetlana Alexijevič. Dvadsať rokov po tejto jadrovej apokalypse sa vracia na miesta, ktoré boli Černobyľom najviac postihnuté, rozpráva sa s ľuďmi..
V dvanástej časti krimisérie je Harry Hole tam, kde bol na začiatku, alebo skôr ešte o level nižšie. Milovaná Rachel je preč. Nadobro. Tentokrát neušiel on, vyhodila ho…